Nieuwsbrief Ghaned         

 

Wij zijn zeer verheugd met de gift van 5000 euro in januari 2018 van de van van Ballegooiestichting, http://www.evertvanballegooie.nl. 

2017

Succesvolle sponsoractie: met een joet zit Ghana goed

Rond de jaarwisseling hebben we een geslaagde ‘tientjes-actie’ gehouden. We hebben ons netwerk gemaild met het verzoek een tientje te storten voor concrete voorzieningen voor patiënten in Ghana.  Zo kunnen met 10 euro dertien mensen worden gescreend op diabetes,  kan er voor 20 euro een informatieposter worden geprint, en voor 50 euro een weegschaal worden gekocht. De actie was een groot succes: de opbrengst was ruim 2.300 euro. De ‘tientjes-actie’ is de start van een nieuwe aanpak van de sponsoring:  actiever, persoonlijker en concreter. Uiteraard kunnen we nog steeds donaties gebruiken.

Wil je doneren? Klik hier

 

 

 

Twifo Praso

Mooi nieuws: vanwege het succes van Ghaned for Health in Abura Dunkwa wordt het project voortgezet in de regio. De op preventie gerichte diabetes-en hypertensiezorg is in Abura Dunkwa en de omliggende CHPS steeds beter geïmplementeerd.

Daarom zal naar dat voorbeeld in het vergelijkbare districtsziekenhuis van Twifo Praso verder worden gegaan met deze aanpak. Grote stimulans daarvoor is de overplaatsing van Julius Waamsasiko van Abura Dunkwa naar Twifo Praso. Julius is de motor achter het project in Abura Dunkwa. Met zijn inzet zijn belangrijke voorwaarden voor succes gegarandeerd:  motivatie en inzet vanuit de lokale gemeenschap.

Bij een bezoek van huisartsen in februari van dit jaar op studiereis aan de CHPS van Twifo Praso bleek dat de verpleegkundigen zeer gemotiveerd zijn om met diabetes- en hypertensiezorg te kunnen beginnen. Ook zij vertelden over de demotiverende afstanden die patiënten moeten afleggen naar een dichtstbijzijnd ziekenhuis en de kosten die een belemmering zijn.

 

We verwachten in oktober van dit jaar de benodigde gelden bijeen te hebben. Er zal ook een groepje Ghaned-leden, uiteraard op eigen kosten, naar Ghana reizen om bij te dragen aan de training en de evaluatie voor te bereiden.

 Twifo Praso op Google Maps:  https://www.google.nl/maps/@5.6229335,-1.6109635,10.67z

 

Wilde Ganzen

We zijn ook actief op zoek gegaan naar een nieuwe goede doelen sponsor, nadat we de afgelopen jaren door Cordaid gesteund zijn. En dat is gelukt. Hulporganisatie Wilde Ganzen steunt ons project nu met een bijdrage aan de training van de verpleegkundigen in Twifo Praso. Wij moeten zelf ongeveer 8.000 euro bij elkaar brengen en Wilde Ganzen geeft daar dan 4.000 euro bij.

Daarmee kunnen we dit jaar de training en de daarbij benodigde materialen voor de gezondheidscentra in de dorpen bekostigen. Tevens ondersteunt Wilde Ganzen ons bij de sponsoring met adviezen en hun netwerk. We gebruiken hun logo bij onze sponsoring, dat geeft vertrouwen.

Wilde Ganzen is een organisatie die ontwikkelingsprojecten van particulieren uit Nederland en lokale inwoners ondersteunt. Zij steunen projecten in landen over de hele wereld. Wilde Ganzen vindt het belangrijk dat de projecten ervoor zorgen dat de lokale bewoners uiteindelijk op eigen kracht hun situatie en hun toekomst verbeteren.